Adventure, exploration & reflection webshop

Inspratie

Een lijstje van boeken die mij of geinspireerd hebben in mijn reizen, mijn groeipad of mijn kennis verruimd hebben. Hopelijk kunnen ze voor jou betekenen wat ze voor mij gedaan hebben.

Enjoy!

Innerlijke groei

Doorbreek de gewoonte jezelf te zijn - Joe Dispenza

Je bent zeker niet gedoemd door de genen die je hebt meegekregen en je bent niet voorgeprogrammeerd om de rest van je leven te zijn wie je bent. Er is een nieuwe wetenschap die steeds meer bekendheid krijgt en die de mensheid in staat stelt om de realiteit te creëren die ze kiest. In het boek Doorbreek de gewoonte jezelf te zijn combineert de beroemde schrijver, spreker, wetenschapper en chiropractor, dr. Joe Dispenza, de wetenschapsgebieden van kwantumfysica, hersenchemie, biologie en genetica om je te laten zien wat werkelijk mogelijk is.

De kracht van het nu - Eckhart Tolle

Eckhart Tolles De kracht van het Nu, hét spirituele boek van het afgelopen decennium, nodigt je uit je over te geven aan het Nu. Bevrijd jezelf van je constante denken! Tolle's praktische en mystieke boodschap reikt ons transcendente waarheden aan die ons vrij maken. Om de weg te gaan die wordt beschreven in de bestseller De kracht van het Nu dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen. Daar komen we er ook achter dat we al 'heel' en 'volmaakt' zijn.

De kracht van kwetsbaarheid - Brené Brown

Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?We verwachten van onszelf en van anderen dat we elke dag de schijn ophouden om anderen te laten zien hoe goed we alles voor elkaar hebben. Kwetsbaarheid is een emotie waar bijna niemand zich prettig bij voelt. We associëren het met onzekerheid en risico s. Toch zegt Brené Brown dat juist kwetsbaarheid de basis is van alle mooie dingen in het leven als liefde, vertrouwen en vreugde.Ze moedigt de lezer in De kracht van kwetsbaarheid aan om perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid te omarmen en uitdagingen aan te gaan.

Verlangen naar verbinding - Brené Brown

Brené Brown heeft wereldwijd een gesprek op gang gebracht over de onderwerpen die zin geven aan ons leven: moed, kwetsbaarheid, liefde, verbondenheid, schaamte en empathie. In haar nieuwe boek herdefinieert Brené Brown wat het betekent om er werkelijk bij te horen in een tijd van toenemende polarisatie: het vereist dat we volledig in onszelf geloven en alleen durven te staan wanneer dat nodig is.

Start where you are - Meera Lee Patel

Leer jezelf kennen met Start Where You Are. In dit inzichtrijke invulboek combineert Meera Lee Patel wijze citaten met inspirerende opdrachten die je op alle mogelijke manieren – door te schrijven, te tekenen, lijstjes te maken en nog veel meer – aansporen om over jezelf en het leven na te denken. Hoe ben je gekomen waar je nu bent? Welke keuzes heb je gemaakt? Dit boek helpt je niet alleen daar te komen, maar geeft je onderweg ook meer inzicht in jezelf.

Create your calm - Meera Lee Patel

Vind ontspanning in een drukke wereld Gevoelens van onrust en druk komen bij iedereen weleens voor, in meerdere of mindere mate. De hectiek van alledag kan daar al snel voor zorgen. In dit prachtig vormgegeven, positieve invulboek van kunstenaar Meera Lee Patel word je aan de hand van vragen en opdrachten gestimuleerd om na te denken over de dingen die spanning opwekken, en wat je kunt doen om daar ontspanning van te maken. Het journal biedt op heldere en plezierige wijze ruimte voor reflectie en inzicht. Daarnaast is er volop plaats om je eigen gedachten vast te leggen. Zo kun je weer goed opladen in een hectische wereld.

Avontuur & reizen

Sustainable escapes - Lonely Planet

Dit is Lonely Planet's gids voor 's werelds beste milieuvriendelijke resorts en ervaringen. Van eco-lodges met baanbrekende duurzaamheidsinitiatieven tot rondleidingen die zijn ontworpen om dieren in het wild te beschermen en gemeenschappen sterker te maken, je ontdekt opmerkelijke plekken waar je met een goed gevoel je tijd en geld kunt besteden. Er zijn bijna 180 ontsnappingen om uit te kiezen, georganiseerd over vijf thema's: natuur, ontspanning, cultuur, stad en leren, zodat u gemakkelijk uw perfecte toevluchtsoord kunt vinden - van het volgen van zeldzame zwarte neushoorns in Namibië tot een luxe privé-eiland schuilplaats in Indonesië, van een geremasterd erfgoedhotel in Monaco tot een innovatief gemeenschapstoerismeproject in Cuba. Elke ontsnapping is voorzien van de belangrijkste duurzaamheidskenmerken waarvan u kunt genieten tijdens uw verblijf in het hotel of tijdens deelname aan de tour - of het nu gaat om het spotten van wilde dieren, duurzaam dineren, mogelijkheden voor natuurbehoud, gastgezinnen, gesprekken met experts en meer. We vertellen je ook wat elke retraite zo speciaal maakt, wat je daar kunt doen, wat er voor de deur ligt, en geven contactgegevens om je te helpen meer te weten te komen of een bezoek te boeken.

Complete National Parks of Europe

Er is zoveel te zien in Europa. We hoeven niet altijd ver te reizen om adembenemende natuur en landschappen te zien. Ontdek in dit boek de nationale parken van Europa met enkele mooie off the beaten path mogelijkheden.

The Packrraft handbook

Luc Mehl, een gekend persoon binnen de packraft wereld, pende al zijn kennis neer in dit uitgebreide handboek over packraften. Het geeft jou alle informatie over uitrusting, hoe te peddelen, wat packraften is en uiteraard ook hoe je dit alles veilig kan doen. Het perfecte boek als je wil gaan packraften.

Take the Slow road - Engeland & Wales

Ontdek op je gemak unieke routes door Engeland en Wales met de camper of auto Snel rijden? Echt niet! Met je voet op het gaspedaal door het landschap racen is niet meer van deze tijd. Vergeet het gehaaste leven, rustig rondtrekken is de nieuwe manier van reizen. En hoe ga je dat doen? Met een camper, kampeerbus of auto natuurlijk! Adembenemende kustlijnen, schilderachtige valleien, hoge bergen, pittoreske dorpen, historische bezienswaardigheden, sprookjesachtige bossen, schitterende natuur – allemaal te vinden in Engeland en Wales. Als je optimaal wilt genieten van deze prachtige landen, waarom zou je je dan haasten? Kies voor verrassende omwegen, samen met schrijver Martin Dorey, en ontdek een nieuwe manier van reizen. In Take the slow road Engeland en Wales laten we je de 28 beste reisroutes door Engeland en Wales zien. We tonen je de mooiste plekken en vertellen je wat er zo speciaal aan is. We slingeren door Engeland en Wales over adembenemende wegen, tuffen over bergpassen en dwalen langs de kust. We geven je de leukste suggesties voor (vaak gratis) activiteiten. We bieden je informatie over de beste, kronkeligste en interessantste routes voor elke type chauffeur – of je nu een surfer, natuurliefhebber, wandelaar of bergbeklimmer bent. En je hebt er niet eens een eigen camper voor nodig – we vertellen je zelfs waar je een camper of kampeerbusje kunt huren.

Wanderlust Europa

Wanderlust: Europa is een schitterend uitgevoerd boek dat je langs de mooiste en meest legendarische wandelroutes van Europa voert. Wanderlust: Europa bevat de meest legendarische hikes en wandelingen van Europa. Van de spectaculaire natuur van IJsland, door de uitgestrektheid van Zweden en het unieke landschap van de Baltische Staten tot de pareltjes van Georgië, Roemenië en Italië. In Wanderlust: Europa vind je korte en lange tochten die je voeren langs stranden, over heuvels en bergen en door vlaktes. In een prachtige uitvoering met de indrukwekkendste foto’s, duidelijke kaarten en heldere teksten. Voor wandelaars van alle niveaus.

The great hikes

Klaar om de natuur te beleven? Strik je wandelschoenen, haal je rugzak van zolder en trek er op uit! The Great Hikes bundelt een adembenemende selectie van internationale trektochten, sprekende verhalen, beelden om bij weg te dromen en tips en tricks voor onderweg. Treed in het kielzog van echte hiking experts en ontdek de (on)zin van dagenlang trekken door de natuur. Maar laat je ook verrassen door auteur Rik Merchie wanneer hij de uitgestippelde paden verlaat voor enkele bijzondere wandelexperimenten. Soms rock-'n-roll, dan weer fijngevoelig, maar steeds met open vizier!

Take the slow road - Scotland

Ontdek op je gemak unieke routes door Schotland met de camper of auto Snel rijden? Echt niet! Met je voet op het gaspedaal door het landschap racen is niet meer van deze tijd. Vergeet het gehaaste leven, rustig rondtrekken is de nieuwe manier van reizen. En hoe ga je dat doen? Met een camper, kampeerbus of auto natuurlijk! Majestueuze bergtoppen, heldere meren, glooiende heuvels, groene valleien, prachtige stranden, oude kastelen, hedendaagse kunst, bijzondere dieren, hartelijke mensen – allemaal te vinden in Schotland. Als je optimaal wilt genieten van dit prachtige land, waarom zou je je dan haasten? Kies voor verrassende omwegen, samen met schrijver Martin Dorey, en ontdek een nieuwe manier van reizen. In Take the slow road Schotland laten we je de 25 beste reisroutes door Schotland zien. We tonen je de mooiste plekken en vertellen je wat er zo speciaal aan is. We slingeren door Schotland over adembenemende wegen, tuffen over bergpassen en dwalen langs de kust. We geven je de leukste suggesties voor (vaak gratis) activiteiten. We bieden je informatie over de beste, kronkeligste en interessantste routes voor elke type chauffeur – of je nu een surfer, natuurliefhebber, wandelaar of bergbeklimmer bent. En je hebt er niet eens een eigen camper voor nodig – we vertellen je zelfs waar je een camper of kampeerbusje kunt huren.