Natuur beleven
in Lake District, UK

8-daagse reis waar je voldaan van terugkeert

Een weekje weg uit de ratrace en volop natuur beleven. Dat is de insteek van deze reis naar Engeland. Er is ruimte om te connecteren met jezelf, de natuur rondom jou en natuurlijk het gezelschap waarin we reizen. Daarnaast gaan we onszelf ook uitdagen, misschien zelfs wat uit ons comfortzone gaan. Resultaat: vol zelfvertrouwen, opgeladen en voldaan terug naar huis te keren.

Deze reis brengt jou naar Lake District National Park waar je omgeven wordt door bergketens en tal van meren. Deze reis toont jou de verschillende streken binnen dit prachtige nationaal park. Je ontdekt minstens 5 meren en 3 bergketens.

De uitvalsbasis van onze trip is Keswick. De voormiddagen doen we een activiteit en de namiddagen zijn er om te ontdekken of herbronnen. We doen in totaal drie hikes, waarwij we opbouwen om als doel Scafell Pike te beklimmen, de hoogste berg van Engeland (en yes, you can do it!). Naast het hiken zijn er ook twee dagen waarop we gaan packraften op Derwentwater. Geen zorgen, je hoeft hier geen ervaring voor te hebben (en de kans is heel klein dat je in het water valt, tenzij je zelf een duik wil natuurlijk). De activiteiten zijn technisch niet moeilijk en dus voor velen haalbaar. 

Wil je weg uit de dagelijkse sleur, de connectie met jezelf versterken en dit doen aan de hand van wat avontuur? Dan is dit de reis voor jou!

Duur

8 dagen, 7 nachten

Datum

10/6/2023 – 17/6/23

Meeting point

Keswick

Groep

Maximum 8 personen. We gaan voor fun en connectie

Boek nu

Tot 15 april 2023 aan 1419 EUO

REISPROGRAMMA

Voor vertrek

Voordat we vertrekken, komen we samen om elkaar te leren kennen. We doen samen een wandeling en gaan gezellig een koffie drinken.

Dag 1: Pick-up & hiking

Om 11u wacht ik jullie op in Ouse Bridge House te Keswick. Vandaag leren we elkaar nog wat beter kennen en doen we een eerste verkenning van de streek. We nemen vandaag ook de tijd om de intentie voor deze reis aan elkaar uit te drukken. Wat hoop je te bereiken met deze reis? 

Dag 2: Hiking

Vandaag leren jullie Tom kennen. De man die ons op onze hikes zal begeleiden. We doen een eerste wandeling die ons voorbereid op het beklimmen van Scafell Pike. We doen dat aan het prachtige Buttermere. De rit naar dit meer zal je de adem benemen. 

In de namiddag is er ruimte om Keswick te gaan ontdekken of te ontspannen aan het hotel. We nemen ook even de tijd om te reflecteren op de wandeling die we in de voormiddag gedaan hebben. Was het moeilijk? Viel het goed mee? Hoe heb je jezelf overwonnen? Wat vond je van de uitzichten?

Praktisch:

 • Buttermere
 • max 300 hoogtemeters

Dag 3: Exploring

We hebben een paar actieve dagen voor de boeg, dus vandaag is er ruimte om te ontspannen. We hebben wel wat opties. Die overlopen we de avond ervoor.

We kunnen een rustige wandeling aan een meer doen, een kasteel of gardens bezoeken of grotten gaan bezichtigen.

Neem je deze dag liever voor jezelf. Die ruimte is er absoluut. Niets moet en alles mag. Weg uit de ratrace, remember 🙂

Dag 4: Hiking

Tom neemt ons terug mee op pad voor een tweede hike ter voorbereiding van Scafell Pike. The Langdales zijn prachtig en hopelijk kunnen we vandaag genieten van het weidse uitzicht. Het is een langere wandeling met weer wat hoogtemeters. What a time to be alive!

Praktisch:

 • Afstand: 11,5km
 • Hoogtemeters: 868m

Dag 5: Hiking

Vandaag is het een vroege start. We worden naar Wasdale gebracht. De route is één van de mooiste die ik al gezien heb. In Wasdale wacht ons Scafell Pike. Met zijn 978m is hij Engeland’s hoogste berg. Vandaag gaan we hem veroveren. Zowel Tom als ikzelf zijn de hele tijd bij jou om je tot de top te brengen. Het pad gaat de hele tijd gestaag omhoog en is zeker technisch niet moeilijk. Gene geklauter of gdoe, gewoon rustig aan, stap voor stap naar boven. 

Praktisch: 

 • Afstand: 8,4km
 • Hoogtemeters: 917m

Dag 6: Packrafting

Dag 1 van ons packrafting avontuur. We begeven ons naar Derwentwater waar Jason & Marianne ons opwachten. Na uitleg over packrafting en safety instructions is het tijd voor fun op het water. 

Dit is geen whitewater rafting, we begeven ons op een meer en ontdekken Lake District vanop het water. Een volledig nieuw perspectief. 

Dag 7: Packrafting

Onze laatste dag in Lake District brengen we eveneens door op Derwentwater. Een nieuwe route en ander stuk om te ervaren. Ondertussen heb je het packraften al wat onder de knie en heb je de boot in no time opgeblazen :-). 

Het is onze laatste dag, wat denk je er van om hem af te sluiten in de hiker’s pub ‘Old Old Dungeon Ghyll’?

Dag 8: Time to go home

Jammer genoeg komt er aan al dat moois een einde. We blikken terug op een geweldige week en zitten boordevol verhalen en mooie herinneringen.

Meet the team

Caro

Caro is een fervent packrafster en hiker. Ze voelt zich op haar best in de natuur. Geen extreme dingen, maar gewoon genieten van wat uitdaging en het rustgevend effect dat bergen en water op haar heeft.

Tom

Tom van ‘Trekking Tom Experiences’ houdt van uitdaging en avontuur. Na zijn carrière bij de Royal Navy koos hij ervoor zijn passie te volgen en behaalde zijn Mountain Leader Qualification. Met plezier neemt hij mensen mee op avontuur. Zoals Tom altijd zegt: ‘Slow & steady will get us there’.

Jason

Jason van Tirio is een toonaangevend packrafter en avonturier in de UK. Hij geeft trainingen in packrafting, adviseert en doet zelf regelmatig een mooie packraft expeditie. Veiligheid is voor Jason belangrijk en hij gaat met de nodige zorg ons alles toelichten om er een super ervaring van te maken.

Mike

Last but not least: Mike!

Mike, mijn omgebouwde van zal ook van de partij zijn :-).

Accommodatie

De place to be en basecamp is het Ouse Bridge House waar ik zal verblijven gedurende deze week. 

Verblijf je ook graag in dit hotel, dan kan dit zeker. De prijs is gericht op de activiteiten en overnachting in Ouse Bridge House, inclusief ontbijt. Je hebt zelf de keuze om voor een ander hotel of eventueel een campsite te kiezen. Ik kan gerust een paar suggesties doen.

De prijs is gericht op een tweepersoonskamer met ook een bezetting van twee personen.

VOOR WIE?

Deze trip is ideaal voor jou als je je hierin herkent:

 • je bent de dagelijkse rush, druk en beslommeringen beu en wil er eens volledig uit om wat te genieten van natuur, avontuur en een leuke groep
 • je bent een solo avonturier (al dan niet single ;-)) en zoekt eens gezelschap op een reis. 
 • Je hebt interesse om eens iets avontuurlijker te reizen en je vindt het leuk om het te doen met begeleiding
 • je wil naast avontuur en plezier ook wel wat diepgang en connectie in jouw reizen

Naast de avonturen die ons dagelijks te wachten staan, maken me tijd en ruimte om even te reflecteren over wat we beleefd hebben. 

Leeftijdscategorie

+- 35 – 55 jarigen

Conditieniveau

De hikes zijn in berggebied en er zijn hoogtemeters te doen. Ze zijn technisch echter niet moeilijk. De wandeltijd zal telkens tussen de 3 en 5u zijn. Het is niet de bedoeling dat we ons haasten of er een competitie van maken. Genieten is de boodschap!

Toch vraagt het wel wat een basisconditie. Idealiter heb je al wat wandelingen in de Ardennen of bergen gedaan. Heb je last van je rug of knieën, of twijfel je of je deze reis aankan? Neem dan even contact met me op.

Het packraften is minder intensief. De rugzak met packraft uitrusting weegt ongeveer 10kg. Dit gewicht moet je wel kunnen dragen. 

Can do mentaliteit

Deze reis vraagt een ‘can do’ en positieve ingesteldheid. De hikes zijn technisch niet moeilijk, maar wel uitdagend. Engeland is onvoorspelbaar qua weer. Je bent dus best voorbereid op alle weerstomstandigheden, ook in de lente. Een wat positieve kijk op het leven is dan gewoon ook aangenamer voor de hele groep :-).

Kortom, heb je nood aan afwisseling, wil je eens proeven van avontuur en dit in een setting die voelt alsof vrienden samen op reis zijn? Dan is dit iets voor jou!

PRIJS & DATA

1519 EURO => 1419 euro tot 15/04/23

Bij het inschrijven voor deze reis betaal je een voorschot van 500 euro. Een week voor vertrek betaal je het tweede deel voor de activiteiten, transport, gidsen en uitrusting. Bij aankomst in het hotel betaal je jouw verblijf rechtstreeks aan het hotel.

Boek nu

Tot 15 pril 2023 aan 1419 EUO

Inbegrepen:

Gidsen

Gekwalificeerde lokale Mountain Leader, gekwalificeerde lokale packrafter en enthousiaste begeleider (aka me :D)

Transport

Verplaatsingen naar alle activiteiten in Lake District met een minibus.

Uitrusting

Het materiaal voor het packraften wordt voorzien (packraft, rugzak, peddels en reddingsvest)

Kleine verrassing

Het is geen verrassing als ik nu zeg wat het is ;-). Je krijgt ze tijdens onze meet-up.

Meet-up

Voor de reis spreken we af om kennis te maken met elkaar.

Accommodatie

In de prijs zit de indicatie wat het zou kosten als je mee in Ouse Bridge House de overnachtingen boekt. De prijs is op basis van een kamer met tweepersoons bezetting. Overnacht je liever elders, kan dat uiteraard ook.

Ontbijt

Bij Ouse Bridge House voorzien ze een heerlijk continentaal ontbijt.

Niet inbegrepen:

 • Transport naar en van Lake District
 • Lunch & diner
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering

Datum: 10/6/2023 – 17/6/2023

Er kunnen 8 personen mee. De reis gaat door vanaf 4 personen.

Nog vragen?

Neem gerust contact met me op